Tajniki warzenia piwa – praktyka TŻ
Dodane przez aurban dnia Grudnia 20 2019 09:23:30

 

Tajniki warzenia piwa – praktyka TŻ


Projekt pt. „Zagraniczne praktyki życiową szansą dla ucznia technikum” o numerze 2019-1-PL01- KA102-063391 współfinansowanego z funduszy Unii Europejskiej Programu Erasmus+, sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe, Akcja 1, Mobilność edukacyjna. Konkurs 2019

 

Uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych doskonalą swoje umiejętności zawodowe, pracując nie tylko w restauracji, ale również odwiedzając miejsca, gdzie są produkowane różne produkty spożywcze. Ciekawa była wizyta w browarze LOLA w Larisie.

 

Prawie wszyscy kojarzą Grecję z czerwonym winem lub z ouzo - popularną grecką wódką anyżową. Jest wiele tutaj popularnych browarów, ale oraz częściej spotyka się małe firmy piwowarskie. Jednym z nich jest bardzo nowoczesny browar LOLA, funkcjonujący na rynku greckim od roku.

 

Super nowoczesny sprzęt robił wrażenie. Uczniowie poznali cały proces ważenia piwa od zebrania chmielu, poprzez jego warzenie aż po zakorkowane butelki i wysyłkę gotowego do sprzedaży towaru.

 

 

 

Przygotowała

 

Agnieszka Urban

 

Koordynator projektu Erasmus +

 

zdjęcia