Praktyki technikum żywienia i usług gastronomicznych na sali w restauracji
Dodane przez aurban dnia Grudnia 10 2019 21:11:11

Praktyki technikum żywienia i usług gastronomicznych na sali w restauracji

 

Projekt pt. „Zagraniczne praktyki życiową szansą dla ucznia technikum” o numerze 2019-1-PL01- KA102-063391współfinansowanego z funduszy Unii Europejskiej Programu Erasmus+, sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe, Akcja 1, Mobilność edukacyjna. Konkurs 2019

 

Klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych odbywają swoje praktyki w Poseidon Palace Hotel. Uczniowie pracują także na sali w restauracji, dbając o odpowiedni wystrój, czystość i porządek. Nakrywają do stołu, dbając o szczegóły. Gromadzą naczynia po posiłkach gości oraz uzupełniają dania serwowane w bufecie. Praktykują wywiązywanie się z powierzonych na dany dzień obowiązków.

 

zdjęcia


Uczą się nawiązywania kontaktów z pracownikami kuchni oraz gośćmi hotelu, spożywającymi posiłki w restauracji. Dodatkowo bardzo ważna jest umiejętność pracy w zespole, dobra prezencja, wysoka kultura osobista, która pozwala na odpowiednie podejście do obsługiwanych gości, odpowiedzialność i zaangażowanie w wykonywane obowiązki. Przydaje się także opanowanie i wyrozumiałość w stosunku do klientów. Przekonali się, że otwartość i komunikatywność, pozwalają na budowanie satysfakcjonujących relacji z klientami.

 

 

Agnieszka Urban

Koordynator projektu Erasmus +