W dniu 12 kwietnia 2017 r. klasa I, II i III technikum żywienia i usług gastronomicznych wzięła udział w konferencji ,,Nasza oferta - Twój wybór” zorganizowanej dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych na SGGW w Warszawie. Uczniowie zapoznali się z kierunkami proponowanymi na wydziale Nauk o Żywności na uczelni w przyszłym roku akademickim.
W dniu 17 marca 2017 r. uczniowie klas o profilu mechanizacja rolnictwa w ilości 92 osób oraz opiekunowie, uczestniczyli w wycieczce do Kielc, na największe w Polsce Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH. Była to XXIII edycja cieszących się zainteresowaniem targów związanych z rolnictwem.
Dnia 15.03.2017 uczniowie klasy III TŻ z opiekunami Ewa Borawską i Moniką Kon wzięli udział w wykładzie zorganizowanym na wydziale Technologii Żywienia w SGGW w Warszawie.
W dn. 09.03.2017 r. młodzież z kl. I TŻ, IITŻ, II K i III K wraz z opiekunami p. M.Kon, E.Borawską, M.Lelińską-Tobolską i A.Pachlą wzięła udział w wycieczce edukacyjnej do Nadarzyna na Targi Warsaw Pack i Centralnych Targach Spożywczych.
W dniu 13 grudnia 2016 roku klasa I TŻ udała się na pierwszą integracyjną wycieczkę do Warszawy.
Naszą wędrówkę po stolicy rozpoczęliśmy od zwiedzania Muzeum Azji i Pacyfiku. Pierwsza część wystawy poświęcona była historii muzeum, a także planom dalszego rozwoju instytucji. Poznaliśmy ją, oglądając archiwalne zdjęcia z wypraw kolekcjonerów odgrywających ważną rolę w tworzeniu muzealnych zbiorów, przede wszystkim Andrzeja Wawrzyniaka – założyciela instytucji, głównego darczyńcy i długoletniego dyrektora. Wśród prezentowanych eksponatów znalazły się stroje, tkaniny, rzeźby, ceramika, maski, lalki teatralne, broń, biżuteria i przedmioty codziennego użytku – najciekawsze, najpiękniejsze czy najbardziej reprezentatywne dla poszczególnych regionów.