Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Uczniowie ZS nr 1 podczas warsztatów kulinarnych w Hotelu Narvil

             W dniu 6 marca 2018r. uczniowie klasy I Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z ZS nr 1 w Płońsku wraz z nauczycielami zawodu wzięli udział  w ,,Dniu dualnego kształcenia w dziale gastronomii  Hotelu Narvil w Serocku”.

            Po szkoleniu z zasad BHP i HACCP, obowiązujących w zakładzie, uczestnicy zostali zapoznani z układem funkcjonalnym działu oraz z wyposażeniem i organizacją pracy. Następnie, pod czujnym okiem kucharzy, na czele z szefem kuchni p. Adamem Kotomskim, cukierników oraz nauczycieli, przystąpili do poznawania tajników pracy na właściwych stanowiskach. Wspólnie z profesjonalistami uczestnicy warsztatów uczyli się dokonywać obróbki wstępnej nawet mało znanych surowców, przygotowywali wyborne dania, potrawy a przede wszystkim poznawali klimat gastronomii hotelowej.

            Po wybornym lunchu w zakładowej kantynie wszyscy mieli możliwość zwiedzić Hotel Narvil. Młodzież obejrzała nowoczesne studio kulinarne restauracji Aruana, poznała zasady obsługi konferencyjnej w kilkunastu nowocześnie wyposażonych salach, zachwyciła się standardem usług, jakie oferuje Hotel Narvil. Uczniowie przyznali, że warto uczyć się zawodu kucharza, który daje ogromne możliwości na rynku pracy a zapotrzebowanie, szczególnie w branży hotelarskiej wciąż rośnie.

             Zauroczeni uczniami z Płońska pracownicy Hotelu, ich postawą, zaangażowaniem i wyglądem, złożyli młodzieży zaproszenie do dalszej, stałej współpracy. Zachwyceni warsztatami uczniowie i nauczyciele chętnie przyjęli propozycję.

 

 

 

 

                                                                               Przygotowała: Agnieszka Kmiecik

Wygenerowano w sekund: 0.03
15,584,782 unikalne wizyty